top of page

5 grešaka koje najčešće pravimo pri opremanju kupatila

Kupatilo je zaista bitan dio našeg doma. To je mjesto gdje se možemo opustiti i uživati. Priznaćete, današnja kupatila nas sve više podsjećaju na male spa centre. Zato je bitno posebnu pažnju posvetiti dizajnu ali i funcionalnosti ove prostorije gdje smo konačno u miru. Greške su uvijek moguće pa evo par njih, koje bi bilo dobro izbjeći na vrijeme.
Savjeti stručnjaka


Kako ne bi kasnije žalili, isplanirajte sve od početka. Stručna pomoć u ovom dijelu posla od velike je važnosti. Većina kupatilskog namještaja je fiksna te ako se prvobitno pogrešno postavi pozdravite se sa funkcinalnošću i skladnim dizajnom. Zato ipak, potražite savjet dizajnera ili arhitekte oko rasporeda i položaja sanitarija i galanterije u vašem kaupatilu.


Jeftine sanitarije


Često smo lovci na akcije i popuste ali kada pričamo o opremanju kupatila dobro razmislite o tome šta kupujete. Lavaboe, česme, tuš i sanitarije koristimo često te je bitno izabrati izdržljive i otporne materijale. Oslonite se na kvalitetne proizvođače i visoku kvalitetu proizvoda i nećete požaliti.

Predimenzionisane sanitarije


Česta greška kod kupovine sanitarija i kupatilskog namještaja jesu njihove dimenzije. Ljudi prosto ne izmjere prostor kako treba i kupe sanitarije koje se nikako ne uklapaju u prostor kupatila ili ga čine dosta manjim i neudobnim. Iz ovog razloga, budite sigurni u dimenzije prostora, namještaja i sanitarija pa tek onda krenite u kupovinu.

Neodgovarajući materijali


Pošto je kupatilo prostorija gdje se temperatura i vlažnost često mijenjaju bitno je da koristite materijale prilagođene takvim uslovima. Najčešće su to vodootporni presovani materijali, drvo tretirano za upotrebu u kupatilu, vodootporne mase za fugiranje, posebne vrste stakla te podne pločice sa površinom koja se ne kliže.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page