top of page

Zašto ste sa tuš kanalicama u prednosti?

Ako je vaš izbor pri opremanju kupatila bila tuš kabina, onda ste vjerovatno svjesni problema sa odvodom vode, koji se često javlja. Kao odgovor na ovaj problem a usljed sve veće potražnje za tuš kabinama, pojavil su se tuš kanalice kao idealno rješenje.


Šta je tuš kanalica ili slivnik?


Tuš kanalice se postavljaju u tuš kabinama bez kadice i ugrađuju direktno u pod tj. u ravnini sa podnim pločicama. Ugradnjom tuš kanalice u moderna kupatila, sa zidanim tuš kabinama, bez kadice ili tuš stijenama od stakla, još više se ističe elegancija i otvorenost prostora za tuširanje. One imaju veću propusnu moć te nema više zadržavanja vode a ni neprijatnih mirisa iz kanalizacije.
Prednosti tuš kanalica

  • Lak pristup - pošto se ovi slivnici postavljaju u ravnini poda omogućavaju vrlo lak pristup prostoru za tuširanje. Ovo je posebno bitno za starije ukućane, djecu i osobe s invaliditetom.

  • Uklapanje sa enterijerom - elegantne su i tanke i njihov jednosmjerni nagib se vrlo lako uklapa sa pločicama svih formata a ne samo sa malim pločicama što je problem kod tradicionalnih odvoda.

  • Dodaci - većina novijih modela tuš kanalica posjeduje razne dodatke koji se lako kombinuju. Postoji dodatak za protok vode u jednom smjeru koji istovremeno sprječava vraćanje neprijatnih mirisa iz kanalizacije ali i dodatak koji sakuplja dlake da bi se spriječila začepljenost odvoda.

  • Veća propusna moć - ova karakteristika garantuje brži odliv vode iz prostora za tuširanje jer i najkraći modeli od 55cm dužine mogu da prime oko 60l vode u min.

Ugradnja i održavanje

Ukoliko ste se odlučili za postavljanje tuš kanalice znajte da se one ugrađuju prije postavljanja pločica pa dobro isplanirajte ugradbene elemente prije renoviranja kupatila. Vodite računa i o odgovarajućoj hidroizolaciji. Modeli sa hidroizolirajućom prirubnicom koja dobro povezuje hidroizolaciju sa tijelom tuš kanalice produžiće vijek trajanja kanalice jer on direktno zavisi od veze slivnika i hiroizolacije.

Sam proces ugradnje je jednostavniji i brži u odnosu na stari odvodni sistem ali ipak za ovu vrstu posla potražite pomoć vodoinstalatera. Lako se uklapaju sa svim vrstama, dimenzijama i modelima pločica pa ako ste već kupili pločice o tome ne treba da brinete. Čišćenje i održavanje tuš kanalica je zaista lako i jednostavno. Dovoljno je podiguti poklopac i očistiti sakupljenu prljavštinu.
Kako izabrati?

Na tržištu ćete pronaći sve veći izbor slivnika (tuš kanalica) različitog cjenovnog ranga i različitih proizvođača. Među najpouzdanijim proizvođačima kada uporedimo cijenu i kvalitet izdvojićemo svakako Armal i Peštan. U našoj online prodavnici i prodavnici u Gradišci uvijek možete pogledati neke od popularnih modela te sigurno pronaći model koji će vam odgovarati i cijenovno i estetski.

426 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page